Atravmatik Çekim Setleri Ne İşe Yarar?

02-06-2021 23:46
Atravmatik Çekim Setleri Ne İşe Yarar?
Atravmatik çekim setleri ne işe yarar sorusunu cevaplamadan önce; atravmatik çekimin ne olduğu konusuna kısaca değinmemiz gerekir. Atravmatik çekimi anlatabilmek için de "travma" kelimesiyle başlamak işimizi kolaylaştıracaktır. "Travma" sözlükte hekimlik terimi olarak "dıştan mekanik bir etki sonucu oluşan ve bir organın ya da bir dokunun yapısını ya da biçimini bozan yerel yara" şeklinde tanımlanmıştır. Burada bizi ilgilendiren nokta ise çekim esnasında dişi çevreleyen sert dokunun yani kemiğin yapısının veya biçiminin bozulması veya bozulmamasıdır. İşte atravmatik çekim bu yapı veya şekil bozulmasını minimize etmeyi hedefler ki sonraki cerrahi işlemler için daha sağlıklı bir zemin oluşturulabilsin.
Kısaca atravmatik diş çekimi; alveol kemiğinin bütünlüğünün korunmasına yardımcı olur. Bunun için de bir takım farklı el aletlerine gereksinim duyulur. İşte bu el aletleri atravmatik çekim setleridir. Birden fazla çeşidi bulunmaktadır. 
Bunlardan birincisi; pdl elevatörleridir ki, genellikle 7 adet farklı uç barındıran elevatörden oluşur ve sağladığı farklı uç ve açı seçenekleri ile hekimin atravmatik bir çekim yapabilmesini kolaylaştıran bir settir.
Diğer atravmatik çekim setleri ise niti periotom yani nikel titanyum alaşımından üretilmiş, uç kısımları ultra esnek olan el aleti setleridir. Esnek yapıları sayesinde periodontal ligamenti takip ederek kesebilme yetisine sahiptirler bu özellikleri ile atravmatik çekime olanak sağlarlar.
Bu setlerle yapılan diş çekimlerinde minimum kemik kaybı hedeflenir. Özellikle immediate implantasyon dediğimiz, diş çekimine müteakip yapılan implant cerrahisinde bu husus daha çok ön plana çıkar.
Sitemizde satışa sunulan atravmatik çekim setlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.