Diş Hekimliğinde Kullanılan El Aletlerinin Bakım ve Temizliği

09-10-2021 00:30
Diş Hekimliğinde Kullanılan El Aletlerinin Bakım ve Temizliği
Diğer bütün branşlarda olduğu gibi diş hekimliğinde kullanılan cerrahi el aletleri de genel olarak paslanmaz çelikten, işlevi veya temas edeceği bölgeye göre bazen de titanyum ve benzeri diğer metallerin işlenmesi ile üretilmektedirler.
Cerrahi el aletlerinin işlevsel kalabilmeleri ve daha uzun ömürlü olabilmeleri için temel husus temizliktir. Burada temizliği ikiye ayırabiliriz; birincisi ilk kullanım öncesi temizlik, ikincisi rutin kullanım sonrası/sterilizasyon öncesi temizliktir. 
İlk kullanım öncesi neden temizlik yapılmalıdır? Çünkü üretim esnasında uygulanan işlemler metal tozu ve artığı, kimyasal işlemlerde kullanılan maddelerin ürün yüzeyinde kalan artıkları her ne kadar temizlense de seri üretimde detaylı temizlik yapma imkanı genellikle olmamaktadır. Bu nedenle ilk temizlik çok önemlidir, yapılmaması halinde ilk sterilizasyon sonrası ürün yüzeyinde pas, korozyon, kararma benzeri problemler olusabilmekte ve yüksek ısıdan dolayı kalıcı olabilmektedir.
Ürünlerin rutin kullanım sonrası da çok önemlidir, kullanım sonrası yüzeyde kalan kan, tükürük ve benzerinin operasyondan hemen sonra temizlenmesi, bekletilmemesi gerekir. Kan ve benzerinin yüzeyde kuruması ve temizlenmeden otoklavlanması ürün yüzeyinde ciddi problemlere sebebiyet verebilir. Kullanım sonrası yapılan temizlikten sonra unutulmaması gereken diğer bir hususta; yıkandıktan sonra el aletlerinin kurutulmasıdır. Islak olarak otoklava atılan el aletlerinin yüzeyi bundan dolayı kararır ve kararma kalıcıdır. Ürünün görselini bozmaktadır. 
 Bu hususlara dikkat edilmemesi hem ürüne zarar vermekte hem de el aletlerinin garanti kapsamından çıkmasına sebep olmaktadır. Cerrahi el aletleri garanti belgemizde firmamızın da belirttiği üzere birçok marka sterilizasyon protokolüne uyulan ürünler için garanti vermektedirler. Bu nedenle diş hekimliğinde kullanılan cerrahi el aletlerinin bakım ve temizliğinde bu hususlar büyük önem taşımaktadır.
 Diş hekimliğinde kullanılan cerrahi el aletleri ve cerrahi kitleri aşagıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.