Peri implantitis nedir?

16-05-2021 02:24
Peri implantitis nedir?
Dental implantları çevreleyen sert ve yumuşak dokuda bazen bazı hastalıklar görülebilir. Bu hastalıklar iki türlüdür. Birincisi peri implant mukozitis, ikincisi peri implantitis' tir.
Peri implant mukozitis' te yalnızca implant etrafındaki yumuşak dokuda belirtiler vardır; bunlar diş eti çekilmesi, kanama, diş etlerinde hassasiyet ve kolay acıma gibi olabilir. İmplantın çene kemiğindeki kalıcılığına doğrudan etki etmez ancak tedavi edilmediğinde peri implantitise dönüşür ve implant başarısını doğrudan etkiler. Tedavi ile tamamen ortadan kalkar, genel olarak temel sebebi yetersiz bakım veya bakımsızlıktır.
Peri implantitis' te ise peri implant mukozitis' ten farklı olarak hem implant etrafındaki dişetinde hem de  kemikte hastalık görülür. Erken dönemde dişetlerinde kanama ve benzeri rahatsızlıklarla kendini gösterir. Bazen implant etrafından irin gelmesi de gözlenir ancak hasta bunu farkedemeyebilir, diş eti genelde kırmızı ve kabarık haldedir. Tedavi edilmediği takdirde implant etrafındaki kemiğin tamamen rezorbziyonu ve dolayısıyla implant kaybına sebebiyet verir. Günümüzde peri implantitis için uygulanan en genel tedavi implant üzerindeki enfekte olan bölgenin bir titanyum fırça ile temizlenip gerek görülmesi halinde greftlenerek iyileşmeye bırakılması şeklindedir. Titanyumun yalnızca titanyumla temas etmesi gerekliliğinden dolayı bu fırça veya frezin titanyum olması gerekir.
Peri implantitis frezi/fırçası ürünlerimizi linkten inceleyebilirsiniz;

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.