SİNÜS LİFTİNG NEDİR? AÇIK VE KAPALI SİNÜS LİFTİNG FARKI NEDİR? SİNÜS LİFTİNG İÇİN HANGİ ALETLERE İHTİYAÇ DUYULUR?

08-02-2022 23:31
SİNÜS LİFTİNG NEDİR? AÇIK VE KAPALI SİNÜS LİFTİNG FARKI NEDİR? SİNÜS LİFTİNG İÇİN HANGİ ALETLERE İHTİYAÇ DUYULUR?

 SİNÜS LİFTİNG (SİNÜS YÜKSELTME) OPERASYONU NEDİR ? 

Üst çene ve azı dişlerimizin üstünde yer alan maksiller sinüs dediğimiz anatomik boşluklar vardır. Bu boşluklar genellikle diş kayıpları nedeniyle aşağıya doğru sarkarak kemik hacminde kayıplara sebep olur. Bu kayıplardan dolayı, implantın başarılı bir şekilde yerleştirilebilmesi için gerekli olan kemik yüksekliği mevcut değildir. Azı dişlerimizin yanındaki maksiller sinüslerin  görevi oldukça önemlidir. Çünkü maksiller sinüsler sesin oluşumunu ve kafa ağırlığının azalmasını sağlarlar.  İmplant tedavisine ihtiyacı olan hastalarda, implant için üst çenedeki molar ve premolar dişler bölgesinde gerekli olan dikey mesafe yeterli değilse, kemik yüksekliğini artırmak amacıyla sinüs lifting işlemi uygulanır.

AÇIK (LATERAL) SİNÜS LİFTİNG NEDİR?

 Sinüs Yükseltme


Kemik yüksekliğinin 1-5 mm olup, implant yapımına olanak tanımadığı vakalarda uygulanan bu teknikte, kret tepesinden başlayarak, sinüs zarına ve canlı dişlere zarar vermemeye dikkat edilerek, sinüs lateral duvarına oval veya dikdörtgen bir pencere açılır. Bu boşluğa greft materyali yerleştirildikten sonra pencere üzerine greftin stabilizasyonu ve kemikleşmeyi önleyebilecek dış etkenlerden koruyabilmek açısından membran konur, primer kapatma sağlanarak operasyon tamamlanır.

 KAPALI (INTERNAL) SİNÜS LİFTİNG NEDİR?

Kapalı Sİnüs Yükseltme

 İmplant yapılacak hastanın alveol kemik mesafesinin 6-8 mm olduğu durumlarda uygulanan bir tekniktir. Kısaca implant yuvasının içinde yapılan kaldırma işlemi olarak tanımlanabilir. Dişeti kemik üzerinden kaldırılarak, implantın yuvası frezlerle açılır. Sinus tabanı özel aletler kullanılarak kırılır ve yukarı doğru itilir. Implant daha sonra bu boşluğa yerleştirilir.  Bu teknik ile 3-4 mm daha uzun implant konulabilir. 

 

SİNÜS LİFTİNG İÇİN HANGİ ALETLERE İHTİYAÇ DUYULUR ?

 Kapalı (internal) sinüs lifting işlemi için osteotom setleri olarak da bilinen belirli çaplarda el aletleri ve cerrahi çekiç kullanılır. Yükseltme işlemi el aletlerine çekiç ile vurmak suretiyle yapılır. Kapalı sinüs lift setlerini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz: 

https://www.greftburada.com/kategori/sinus-yukseltme-setleri-sinus-lifting-kits


Açık (external) sinüs lifting işlemi için; temel olarak belli başlı el aletleri, belli başlı frezler, greft (kemik tozu) ve grefti örtmek için membranlar kullanılır. Bu ürünleri aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.

https://www.greftburada.com/kategori/sinus-yukseltme-setleri-sinus-lifting-kits

https://www.greftburada.com/urun/sinuslift-oritan-kapli


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.